Einde app ‘de Bibliotheek’ per 1 januari 2016

Beste contactpersonen van app ’de Bibliotheek’,
Zoals we al eerder hebben laten weten via biebtobieb en via emails naar de contactpersonen van App ‘de Bibliotheek’ houdt App ‘de Bibliotheek’ op per 1 januari 2016, aangezien de meeste bibliotheken zelf hebben aangegeven te willen overstappen op de app van Infor.
App ‘de Bibliotheek’ is na 1 januari niet meer te downloaden via de app stores van Google en Apple.
Wel willen we onze appserver na 1 januari nog een aantal maanden aan laten staan, zodat huidige gebruikers nog iets langer de tijd hebben om over te schakelen op de app van Infor. (Dit is wel onder voorbehoud dat onze appserver geen storingen krijgt).
Zoals we ook al eerder hebben laten weten lijkt het ons van belang dat de aangesloten bibliotheken hun leden informeren via de website en/of nieuwsbrief.
Er is ons gevraagd of we de gebruikers zouden kunnen selecteren uit onze app, echter in het kader van privacy (hierover is de laatste jaren veel te doen) mogen/kunnen wij de gebruikers van de app niet selecteren uit onze appserver.
Wel heb ik nog een goede tip ontvangen via Maria Vermeer van Bibliotheek Helmond-Peel: De gebruikers kunnen geselecteerd worden via de statistieken in Vubis Smart. Zie hiervoor de handleiding die Agrene Lourens gemaakt en verspreid heeft. Adhv de transacties verlengen/reserveren is het Maria gelukt om zo’n 1000 emailadressen te achterhalen van bibliotheek Helmond Peel. Deze gebruikers kunnen dan vervolgens worden benaderd via een email.
Dit laatste lijkt me een goede tip voor andere Vsmart gebruikers!
Eind van het jaar zullen we voor de laatste maal statistieken uit de app verzamelen.
Vanuit app ‘ de Bibliotheek’ wensen wij iedereen fijne feestdagen en een goed 2016!